Balanceren

Home / Diensten / Balanceren

Als uw stuur bij een bepaalde snelheid gaat trillen, moeten uw velgen waarschijnlijk gebalanceerd worden. Goed gebalanceerde velgen bevorderen het rijcomfort. Wij beschikken over de kennis en het gereedschap om uw velgen een feilloos wegcontact te garanderen.

Het ongemak van velgen die niet gebalanceerd zijn, hangt sterk samen met de mate van onbalans en de snelheid van de auto. Balanceren zorgt ervoor dat de velgen over de hele omtrek even zwaar zijn, zodat de auto bij een hogere snelheid niet gaat bonken, wat de ophanging onnodig belast.

Om de velgen te balanceren, hebben wij de meest moderne elektronische apparatuur en kennis in huis. De monteur kan aan de hand van zijn display zien hoeveel en waar hij gewichten zal moeten plaatsen om de velgen in harmonieus evenwicht terug te krijgen. Bij een goed gebalanceerde velg is uw wegcontact beter. Dit bevordert de veiligheid en het rijcomfort van uw auto. Goed gebalanceerd betekent ook een besparing in kosten, omdat extra slijtage wordt voorkomen.